Privé Babymassage Workshop

Het is voor baby’s niet altijd even gemakkelijk om zich te ontspannen. Enerzijds staat hun hele ‘systeem’ open voor alle prikkels om zich heen, anderzijds heeft het nog geen manier ontwikkeld om daar evenwichtig mee om te gaan. Zo kan het gebeuren dat een baby teveel spanning oploopt zonder die ook weer als vanzelf los te kunnen laten. Dat lijkt vooral voor veel hoog gevoelige baby’s te gelden. Spanningen die zich vast zetten kunnen gaan zich uiten in bijvoorbeeld veel huilen, in darmkrampjes, in slaapproblemen, spierspanningen.

 

Het kan dan erg helpen als je baby met regelmaat masseert. Niet alleen door de liefdevolle fysieke aanraking maar ook door jouw voelbare emotionele aandacht en aanwezigheid voelt de baby zich opgenomen, en verlos je je kindje uit het isolement waar het door de spanningen die het voelt, in verkeert. Zo kan het zich weer thuis voelen in het nog zo kwetsbare lichaampje. Als je dit vaker doet ontdek je bovendien dat massage jullie band versterkt en jullie beiden kan doen ontspannen.

 

Met aandacht kom je zelf met je baby natuurlijk al een heel eind op dit pad. Mocht je behoefte hebben je vaardigheden verder te ontwikkelen en het waarnemen van je baby meer te verdiepen, dan heb je waarschijnlijk veel aan de workshop babymassage die ik aanbied. In drie sessies van 60 minuten observeren we samen het gedrag van je baby en laat ik je zien om welke aanrakingen en bewegingen je baby lijkt te vragen en hoe je die kunt toepassen. Daarbij hebben we ook alle aandacht hoe en van waaruit je je baby aanraakt.

 

De drie sessies plannen we met een tussenruimte van maximaal 10 dagen. In die 10 dagen masseer je zelf je baby dagelijks, als dat lukt. Ik vraag je om tussen de sessies door je baby te observeren en in een lijf-dagboekje bij te houden wat je ziet aan gedrag, wat je vermoed en voelt tijdens massages en de werking daarvan. Deze informatie gebruiken we dan in de volgende sessies.

 

TARIEVEN

Wil je met 1 losse workshop beginnen om te zien wat het je brengt? Dat kan! Een losse workshop van 60 minuten bij jou thuis kost 75 euro incl. 21% BTW.

 

De workshopserie van 3 sessies van 60 minuten (inclusief lijf-dagboekje, tussentijdse begeleiding, en reader) bij jullie thuis: 225 euro incl. 21% BTW.