BodySong Avonden

Dit is een plek om samen lijfelijk te zijn.

Elkaar te ontmoeten voorbij woorden,

te klinken, te zingen,

te dansen, te delen,

aan te raken en geraakt te worden.

Zodat de vonk kan overslaan.

 

Zingen is de snelweg naar je ziel. Het is een instrument dat zo oud is als de mensheid. Mensen zingen door alle eeuwen heen hun vreugde en dankbaarheid, hun verdriet, rouw of klacht. Door te zingen kun je expressie geven aan alles wat er in je leeft. Door te zingen, kan dat wat vast zit in je, in beweging komen. Samen zingen geeft troost en rust. Niet voor niets zingen ouders hun kinderen in slaap. Er is niets zo rustgevend als dat er voor je gezongen wordt. Dan voel je dat het leven goed is en dat je gesteund en gedragen wordt. Zingen brengt je bij je innerlijke ruimte en stilte.

 

Deze avonden gaan we voor onszelf en voor/met elkaar zingen. Heel zacht en teder. Diep, stevig en voluit. Om te zingen wat er in ons binnenste leeft. In ons hart, onze handen, onze buik, ons bekken, onze voeten. Je lijf is een klankkast waarin van alles los getrild wordt en resoneert. Al zingend zak je voelend dieper in je lijf.

 

Wat zingen we?

We zingen liederen uit verschillende spirituele en mystieke stromingen. Mantra’s uit oost en west, noord en zuid. Liederen die meditatief van aard zijn en zich steeds herhalen. Liederen waar je moeiteloos in mee kan stromen, kunt improviseren en die je regelrecht meevoeren naar je ziel. We zingen wereldliederen en indianen-songs. We zingen ook geregeld zonder woorden, in klanken. Ik zing elk lied voor en begeleid op de gitaar. Tussen de liederen door, worden we stil en nemen we tijd om na te voelen hoe een lied in onszelf doorwerkt.

 

Denk je dat je niet kunt zingen?

Vergeet het. Het gaat deze avond om het ervaren van hoe het is om geluid te maken, te zingen, en daar van te genieten. Je te laten raken. De vreugde van het zingen te ervaren, zonder dat je hoeft te presteren.

 

Hoe verloopt zo’n avond?

We beginnen de avond met thuiskomen in ons lijf, zodat ons lijf de plek is van waaruit we gaan zingen. Dit doen we door een paar nummers flink te dansen en te bewegen. Ook maken we ons lijf los met speels lichaamswerk. Daarna gaan we zingen. Geregeld is er tijd om echt stil te zijn. Soms klinkt er een gedicht. Na afloop is er gelegenheid om te delen en te genieten van thee en chocola☺.

 

Data

Volgen

 

Tijd:

Inloop: 19.15 uur

Start: 19.30 uur

Einde: 21.30 uur

Thee en chocola: tot 22.00 uur

 

Bijdrage

15 euro per avond

Wil je meer bijdragen om deze avonden mogelijk te maken? Dat is erg welkom. Er staat een donatiepot.

Graag uiterlijk 2 dagen van tevoren aanmelden. Deze avond gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Meld je hier aan.

 

 

“Als Willemijn voor je zingt, dan kom je thuis”.
Mieke

 

“Als Willemijn zingt, voelt het heel ‘oer’. Het zijn oerklanken die je ziel raken”.
Richard

 

“Er was eens een vrouw die leefde in het dorp. Zij was van alle leeftijden en alle plaatsen. Het was werkelijk een bijzondere vrouw. `s Avonds, als de avondschemering het werken onmogelijk maakte, verzamelden de mensen zich vaak rond haar huis. En als ze konden luisteren, dan zong ze haar liederen. Het waren prachtige liederen, zo melodieus in toon en ritme dat het verhaal bestierf. Het meest wonderlijke was echter haar stem. In haar stem klonk een geheimzinnig verlangen, zo diep dat de tranen in de ogen van de mensen sprongen. Maar het meest verlokkende in haar stem was de klank van het leven, zo liefdevol, dat de mensen niet anders konden dan van haar houden. Haar lied maakte het barre land weer vruchtbaar”.
Sascha