Het verhaal van je Lijf

Een reis door je lijf van zes maanden in 12 sessies van 90 minuten.

 

Dit programma is voor jou als je na een aantal massage-sessies bij mij hebt ontdekt dat jouw lijf je een interessant verhaal te vertellen heeft en als je dat verhaal wilt leren kennen.

 

Je lijf vergezelt je vanaf het allereerste moment van je leven, slaat alles in zich op wat je meemaakt. Het maakt het leven mogelijk en het geeft je vreugde. Maar je lijf slaat in de loop van je leven ook spanningen, angst, pijn en stress op. Zeker als deze lange tijd aanhouden, kunnen ze je lijf doen verkrampen en bevriezen. Door middel van massage en eenvoudig stem- en lichaamswerk kun je die patronen opsporen en de bevroren energie ervan weer in beweging brengen. Zodat wat vastzat in jou, weer gaat stromen. Dit massageprogramma van zes maanden en 12 sessies is hier speciaal voor ontwikkeld.

 

Wanneer en voor wie?

 

Deze intensieve massage-reis biedt je een half jaar de mogelijkheid om te onderzoeken wat jouw lichaam je eigenlijk wil vertellen over jouzelf en wat er nodig is om weer voluit te leven.

 

Hoe ziet de reis eruit?

In de eerste sessie beginnen we met een verkenning van jouw ‘lichaamslandschap’. Hoe ervaar jij je lichaam nu? Wat zit je in je lichaam in de weg? Waar verlang je naar? We nemen de tijd voor jouw verhaal door middel van geleide lichaamsmeditatie, gesprek en het tekenen van jouw lichaamsbeeld. Daarna gaan we op de massagetafel aan de slag met dat wat er zich op dat moment in jouw lichaam aandient.

 

De reis voltrekt zich verder als een interactief proces: we zijn samen aanwezig bij jouw lijf. Jij ervaart en luistert naar wat je lijf je vertelt en wil. Mijn handen en wat ik voel in jouw lijf, ondersteunen je daarin. Behalve mijn handen en waarneming zullen ook eenvoudige speelse lichaamsoefeningen je helpen dieper verbonden te raken met je lijf. Er is veel aandacht voor de ademhaling en het expressie geven aan lijfelijke ervaringen door middel van geluid, stem en beweging. Zo kunnen bevroren patronen langzaamaan ontdooien.

 

Na elke sessie schrijven we samen een korte impressie over dat wat je lijf heeft meegemaakt. Samen zullen al die impressies hoofdstukken blijken te zijn van het verhaal van je lichaam. Ook ontvang je allerlei oefeningen die jou in jouw proces ondersteunen in je dagelijkse leven.

 

Zo reizen we in deze 12 sessies van 90 minuten door je hele lijf. Hoe dat precies verloopt, dat weten we niet. Dat wijst zich als we de wijsheid van je lichaam volgen.

 

Wat brengt de reis je?

Je leert de wijsheid van je lichaam kennen. Je leert het te gaan inzetten als bron van waaruit je leeft. Je lichaam gaat je de weg wijzen. Je leert je grenzen en behoeftes kennen en ervoor te zorgen. Je krijgt meer zicht op het leven wat bij jou en je lichaam past. Je gaat je krachtiger voelen in jezelf, minder onderhevig aan alles wat van buitenaf tot je komt. Je gaat je vrijer en vitaler voeler. Je krijgt allerlei ‘tools’ aangereikt om meer aanwezig te worden en een meer lijfelijk leven te gaan leven.

 

TARIEVEN:

Voor 12 massage-sessies van 90 minuten, inclusief het schrijven van jouw lijfverhaal en de mogelijkheid tussentijds per mail of telefoon contact met mij te hebben, betaal je 1025 euro incl. 21 % BTW. Dit bedrag kan in zes maandelijkse termijnen van 170,85 euro per maand worden voldaan.