Speelse Massagecursus

Leren masseren in vier sessies van 2½ uur in een kleine groep

 

Wil je de vreugde van het masseren zelf aan den lijve ervaren? Zou je graag willen leren aanraken vanuit aandacht, plezier en flow? Dan is deze massagecursus iets voor jou. In 4 speelse avonden ga je op onderzoek in de taal van het lijf en de aanraking. Je leert tal van technieken, maar vooral ontdek je hoe je kunt aanraken én aangeraakt worden in aanwezigheid en verbinding.

 

In vier avonden gaan we op onderzoek uit in de wereld van massage en aanraking. Je leert je eigen lichaam meer te voelen en waar te nemen, en ontdekt hoe jouw lijf met dan van een ander resoneert. Wat is er allemaal te voelen wanneer je een ander lichaam aanraakt? Of wanneer je zelf aangeraakt wordt? Je leert daarover met elkaar te communiceren en in aandacht bij jezelf en de ander aanwezig te zijn.

 

Je leert tal van verschillende massagetechnieken uit de Lomi Lomi, ontspanningsmassage, rebalancing en holistic pulsing. Ik deel met jou mijn eigen uitvindingen en stimuleer je om vooral zelf je eigen manier van masseren uit te vinden en te experimenten, creatief te zijn. Hoe kun jij je hart in je handen laten spreken? Wat gebeurt er wanneer je alles wat je van jezelf ‘moet’ loslaat en vanuit een vrije ontspannen flow gaat masseren?

 

WAT GAAN WE DOEN?

Elke avond nemen we eerst de tijd om zelf in ons eigen lijf aanwezig te worden. Dit doen we door eenvoudig lichaamswerk te doen, te spelen en te dansen. Zo kan er meer ruimte ontstaan in je hoofd en meer leven in je lijf. Ik nodig je uit om je bewust te worden van wat er in jouw eigen lijf te voelen is. Jouw eigen lijf is de basis van waaruit je aanraakt. Jouw klankkast waarin het lichaam van een ander kan resoneren.

 

Avond 1

De eerste avond deel ik mijn ervaringen met massage en geef ik je inzicht in het massageproces. Je doet zelf in allerlei speelse contactoefeningen ervaringen op met leren kijken, lichamen voelen, aanraken. Je word je je bewust van de impact van je eigen aanwezigheid als masseur. Je verkent hoe je grenzen en behoeftes aangeeft en respecteert. Deze informatie en inzichten nemen we mee de volgende vier sessies in en zullen daar ook steeds aan de orde komen. De eerste avond masseren we hoofd en nek.

 

Avond 2

Deze avond staat in het teken van de rug. We gaan op allerlei manieren aandacht besteden aan ons ruggen. In beweging en speelse contactoefeningen. Je leert de rug masseren en krijgt allerlei heerlijke technieken aangereikt.

 

Avond 3

Massage van benen en voeten, voor-en achterkant.

 

Avond 4

Massage van armen, handen en schouders.

 

Van ieder van de massagetechnieken krijg je korte voorbeeldfilmpjes om thuis verder mee te oefenen.

 

Data

Volgen

 

Tijd

19.15 uur: inloop

19.30 uur: start

22.00 uur: einde

 

Tarieven

Jouw bijdrage voor de cursus van 4 avonden (inclusief olie, filmpjes, thee en lekkers) is 250 euro. Eventueel te betalen in twee termijnen van ieder 125 euro.

 

Wil je meedoen?