Privé Massageworkshop voor Stellen

In drie sessies van ieder 2½ uur leer je je partner/vriend(in) te masseren. Niet als koele technische handeling maar als een aandacht gevend en op de ander afgestemd ritueel. Niet vanuit dat er iets ‘moet’, maar vanuit een flow. Vanuit aanwezigheid en ontspanning. Deze privé workshop voor stellen is bedoeld als een directe investering in je relatie. Om je verbinding met elkaar en met elkaars lichaam te verdiepen. Elkaar te (her)ontdekken en je liefdesleven een boost te geven. De drie sessies plan je met een tussenruimte van twee tot maximaal drie weken.

 

WAT GA JE LEREN?

Je leert om écht contact te maken met het lichaam van je partner. Je gaat het met aandacht voelen en luisteren naar dat wat het lichaam nodig heeft. Je leert daarover af te stemmen met je partner en hem/haar in afstemming te masseren.

 

Steeds aansluitend bij de behoeftes van degene die op tafel ligt, zal ik jou laten zien welke massagevormen daarbij passen en coach ik je bij het daadwerkelijk toepassen daarvan. Zo krijg je allerlei technieken aangereikt die ik gaandeweg heb verzameld uit oosterse en westerse massagestromingen.

 

Ik nodig je steeds weer uit om veel te spelen en te experimenteren. Om te masseren vanuit flow. Je hart in je handen te brengen en ze ‘als vanzelf’ te laten gaan. Je zult verbaasd zijn over de massagetechnieken die je zelf in het moment kunt uitvinden.

 

Je partner is tijdens de massage niet alleen ontvangend aanwezig, maar ook een actieve spiegel van je handelingen door diens (soms woordeloze) feedback daarop. We besteden veel aandacht aan ‘hoe je als masseur en partner aanwezig bent’. Vanuit welke gedachte of overtuiging masseer je? Hoe blijf je afgestemd op je eigen lijf en gevoel? Hoe masseer je vanuit ontspanning?

 

Ieder van jullie ontvangt zo een uur massage en is een uur ‘masseur’. Na afloop van ieder uur nemen we een kwartier om even terug te kijken op wat je hebt ervaren. Daarvoor zet ik verschillende vormen van zelfonderzoek en communicatievormen in. Je krijgt van mij de massagetechnieken in een kort filmpje mee zodat je ze thuis op en met elkaar kunt oefenen.

 

TARIEVEN

Jullie gezamenlijke bijdrage (inclusief de filmpjes, thee en lekkers) voor 3 keer een workshop van 2,5 uur: 395 euro incl. 21 % BTW., mogelijk te betalen in twee termijnen van 197,50 euro.