Over Willemijn Witte

Toen ik 18 was, wilde ik dominee worden. Ik was als tiener al geïntrigeerd door de diepte onder alle dagelijkse aardse dingen. Ik ging theologie studeren en volgde daarna een opleiding tot geestelijk verzorger. Ondertussen maakte ik in die jaren zelf een innerlijke reis.

 

Ik liep namelijk nogal vast in al het hoofdwerk en de gedachtenspinsels die de studie met zich meebracht. Ik voelde me opgesloten in mijn hoofd en in mijn denken. In alles wat ‘moest’ tijdens de studie en van me werd gevraagd. Vanuit die benauwenis die ik voelde, ging ik op zoek naar vrijheid en naar ruimte. Ik deed allerlei therapievormen en lichaamswerk. En ik ontdekte dat ik in mijn hoofd leefde, maar niet aanwezig was in mijn lichaam, maar daar wel naar verlangde.

 

Ik ontdekte de vrije dans. Geen woorden, geen gedachten meer. Enkel lijfelijkheid. Alles wat ik voelde kon ik dansen. Ik kon het zonder woorden en gedachten vertalen in mijn lichaamsbewegingen. Als vanzelf. En daarin kon ik oefenen in contact maken met anderen.

 

Alles wat zich in mij vastgezet had aan emoties en patronen, werd zachter. Er ontstond door de jaren dansend meer ruimte en bewegingsvrijheid n mijn lijf. Ik ging me daardoor ook vrijer bewegen in mijn dagelijkse leven.

 

Na mijn studie werkte ik een tijdje geestelijk verzorger, maar dat werk bleek toch te mentaal en te weinig lijfelijk voor me. Na enige zoeken besloot ik het roer om te gooien. Als lijfelijkheid voor mij zo direct werkt en de bron is van waaruit ik leef, geldt dat ook voor veel, zo niet álle mensen. Vanuit dat inzicht startte ik in 2014 mijn eigen massagepraktijk.

 

Aanraking is tot op de dag van vandaag voor mij een taal waarin ik thuis kan komen en waarin mijn gevoeligheid van kwetsbaarheid tot kracht kan worden. In mijn handen kan ik mijn hart laten spreken. In die 5 jaar dat ik masseer, heb ik een heel eigen massagestijl ontwikkeld. Ik ben er steeds weer getuige van hoe mensen door mijn massages meer thuis komen in hun lichaam.

 

Vanuit die ervaring heb ik inmiddels allerlei nieuwe vormen ontwikkeld. Mijn passie en kunde is om je naast massage via klank, lichaamswerk en dans, meditatie en zelfonderzoek in contact te brengen met je lichaam en jezelf. Je lijf is namelijk een bron van informatie en wijsheid.

 

Je lijf vertelt je hoe het écht met je is. Je lijf vertelt je wat je nodig hebt in je leven en is tevens de vindplaats van je levensenergie en ruimte om die te leven.

 

Leven in je lijf doet je fonkelen!

 

 

 

Ik ben gediplomeerd masseur (Massage Vakopleiding Esoterra), gecertificeerd Docent Shantala Babymassage (Holos), gecertificeerd Lomi Lomi Practioner (Lotte Kaptijn) en gediplomeerd theoloog en geestelijk verzorger (Protestantse Theologische Universiteit).